SpringHill Suites

Project: SpringHill Suites
Location: Grand Junction, CO, USA
Application: Architectural
Year Opened: 2011

The ambiance of the new SpringHill Suites by Marriott is of a modern, soothing lounge designed to help guests relax whether they’re sitting at the lobby bar or in any of the surrounding seating areas. During the daytime, floor to ceiling windows bathe the lobby in sunlight; at night, the lobby gets transformed into an urban-chic environment with centers of soft-glowing light to guide guests to their destination. To help achieve this atmosphere, RPT provided various panels to them suitable for illumination.As soon as guests enter the lobby, they’re greeted by a semicircular reception desk made out of wood with a raised countertop of ocean blue R-Cast Palette® and a white, illuminated, curved panel along the front of the desk made out of R-Cast® Impressions in the Milk Tangle White Out pattern. Both panels measure 22 feet in length (6.7m) achieved by affixing several panels together.

Diagonally across from the reception desk is a lobby bar made out of the very same materials. This bar features the raised countertop of R-Cast® Palette® and the curved, backlit R-Cast® Impressions panel along the front face of the bar.

In the breakfast area in the lobby sits a large, white table with an illuminated top and illuminated square patches on the side of it. The main portion of this table top is R-Cast® Palette®  that measures 10’ long x 3’ wide (3.1m x 0.9m) with insets of iridescent R-Cast® Impressions panels. These same squares of iridescent material are used at the base of the sides of the table.